patrzac na wasze profile wychodzi, ze 1.4 tak maja
Wymiana żarówek oświetlenia wnętrza na LED
Zwiń
X
-
ja montowałem u siebie zestaw taki i z tyłu mam taki prostokąt oznaczony na obrazku jako T na środku a w bocznych małe - o ile pytając o tył masz na myśli podsufitkę
odnośnie dojścia do żarówek jak ktoś chce to można w taki sposób
a po odkręceniu śrubek mamy coś takiego po wyjęciu
wystarczy plastikowe gniazdo przekręcić i wyciągnąć a później z niego żarówkę i podmienić.
A tak z ciekawości to u mnie oświetlenie schowka musiało wymagać wyjęcia jego, gdyż kabel od oświetlenia jest tak krótki, że nie było możliwości wyciągnięcia "klosza" bez jego demontażu. Napięty jak plandeka na żuku
Komentarz
-
-
grzeg55 tak, w środkowej części mam tą prostokątną żarówkę, która świeci razem z bocznymi, gdy zapalę oświetlenie z przodu lub przy otwarciu drzwi, a zewnętrzne świecą jak sobie pasażer zapali.
Nie mam teraz fotek tego panelu, ale panel jak panel w O3. Wieczorem zrobię fotę jak to świeci i wrzucę
Komentarz
-
-
LEMUR_, z przodu w O3 sa chyba 3 panele - zaleznie czy masz panorame czy nie + czy jest cos wiecej (mikrofon, alarm) w samej obudowie.
Z tyłu tez zaleznie od panoramy lub jej braku. Plus nie wiem czy hatchback nie ma innej lampki..
U mnie z tego co pamietam sa 2 (albo 3?) zarowki W5W z tyłu (kombi bez panoramy).
Komentarz
-
-
Mastermindq, nie wiem czy jest sens brac z motohida, bo ceny sa dosyc wysokie. Zarowki we wnetrzu nie sa monitorowane przez komputer, wiec zwykłe LEDy nie powoduja bledow. Zamawiajac najtansze patrz po prostu na barwe swiatla, zeby to był po prostu "ciepły biały", a nie "xenon efekt" czy zimny. U chinczykow zarowki sa ponizej dolca, jedyny minus ze przesyłka troche trwa..
Komentarz
-
-
Nie jestem pewien czy już ktoś tak robił, w każdym razie dorzucam swoje 5 groszy do sposobu wymiany żarówek w przedniej lampie (chyba najszybsza metoda): Wymiana żarówek lampy wnętrza Skoda Octavia 3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arek00Nie jestem pewien czy już ktoś tak robił, w każdym razie dorzucam swoje 5 groszy do sposobu wymiany żarówek w przedniej lampie (chyba najszybsza metoda): Wymiana żarówek lampy wnętrza Skoda Octavia 3Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Ja też wymieniłem wszystkie żarówki.
Bardzo pomocne są zdjęcia Ironic, namiary na żarówki Sewerwa, oraz sposób na przednią podsufitkę od bob_best.
Jak się wyjmie jedną lampkę to każda następna już wiadomo, są bardzo podobne. Różnice we wtyczkach (dwa rodzaje) oraz osłonki.
Przewody w każdej lampce miałem wystarczające, wyjmowanie bez żadnego problemu.
Lampki w drzwiach żarzą się przy włączonym zapłonie.
Do wyjęcia przedniego górnego klosza zastosowałem kawałek plastiku zamiast paznokci - poszło gładko.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CinekPrzecinek Zobacz wpisWitam Wszytskich , jestem nowy na forum i od 2 miesiecy mam skodę 1.4 tsi 2013 r.
Chcę wymienić wnętrze na ledy , bagażnik i podświetlenie tablic,
co mam kupić ? jakie modele żarówek LED ? w kompleci ? czy pojedyńczo na Allegro,proszę o linki bo już się pogubiłem
Pozdrawiam !
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Komentarz
-
Komentarz